Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Oppskrifter på SUNN MAT

Her vil vi dele sunne oppskrifter på matretter som er blodsukker-stabil, som har riktig balanse mellom protein, sunne karbohydrater og riktig fett , de fleste er også  glutenfri og melkefri . Bilder av rettene kommer også etter hvert.

Herbalife Muffins

6 egg

6 toppede ss shake ( vanilje eller sjokolade

ca 1 dl rapsolje ( den som kan brukes til baking

1 toppet ts bakepulver

Røres med mikser så du får en tykk, seig røre

I sjokolade shaken har jeg oppi noen hakkede valnøtter

I vanilje shaken stikker jeg oppi noen eplebiter som er vendt i kanel

Kjøp AMERIKANSKE / STORE muffinsformer

Ha ca. 2 ss røre i hver form

Stekes midt i stekeovnen på 180 grader i ca. 18 -20 minutter ( stikk en grillpinne inni og se om det er stekt )

God fornøyelse !!

Mufinns med vanilje og eplebiter i kanel

Brød i langpanne ( fra Berit )

Brød i langpanne

2dl. linfrø – bløtlegges over natten i 6 dl. vann

600gr.mel.  F.eks.  en pakke Semper glutenfi  grovbakst som er 500gr. Og 100 gr. Havregryn. ( Helsekostbutikken har også mandelmel, veldig  godt, men dyrt – men ta f.eks.litt av dette fra menden mel totalt )
1ts. Salt
1ss. Fiberhusk og 1ss. Natron (blandes ut i 2dl lunkent vann) ( fiberhusk får du i helsekosten )
2dl olje (kaldpresset olivenolje)
2 egg
1/2dl solsikke kjerner
100gr valnøtter – finhakkes

Bland det våte med det tørre. Klapp deigen flat ut i langpannen. Stekes på 180-200gr. Ca 1 time.
Når brødet er stekt del det opp i ruter (ca 10 x 10cm) og fryses ned. Tines i brødrister og deles i to slik at du får to brødskiver.

Saftig proteinbrød – med mandler og mandelmel:

http://sunnefristelser.no/tag/saftig-proteinbrod/

 

Glutenfrie hurtigrundstykker med cottage cheese:

http://www.matvrakbloggen.no/nybakt/2016/1/2/glutenfriehurtigrundstykker

Lav karbo knekkebrød – 2 ulike oppskrifter: 

LAVKARBO KNEKKEBRØD

 

4 dl store havregryn

4 dl grovt rugmel ( eller grovt glutenfritt mel )

1 dl gresskarkjerner

1 dl  solsikkekjerner

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

½ ts salt

1 ss akasi honning, den er best pga flytene.

7,5 dl vann

 

Fordeles på tre steikebrett  med bakepapir

 

150 gr varmluft

10 min med lukket dør,  så  taes de ut og skjæres i ruter med pizzaskjærer.

 

Så 30min med lukket dør

så 10 min med dør på gløtt

g så 10 min med lukket dør.

Varmen på hele tiden.

Tas umiddelbart av bakepapiret og legges på rist for kjøling

 

Lavkarbo knekkebrød – 2

 

200 gram solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2,25 dl kruskakli
2 ss fiberhusk (kan kjøpes på meny f.eks. ofte blandt glutenprodukter)
1/2 ts salt
evt litt revet ost
ca 5 dl vann (litt mer hvis du tar ost i)

Smøres ut i et tynt lag på 2 stekeplater med bakepapir.
Rut opp 16 skiver pr plate med pizzarulle.
Stekes i 160 grader varmluft i 70 min.

Sjokoladekake med vaniljekrem og shake

Kake:

5 egg

100 gr fruktose

50 gr smør

100 gr mørk sjokolade

2 ts pulverkaffe

50 gr fint spelt mel – eller annet mel – f.eks. glutenfritt

100 gr malte hasselnøtter

2 ss Formula 1 sjokolade shakemix

2 ts bakepulver

1 1/2 dl kesam ( eller soya rømme )

Pisk egg og fruktose til stiv eggedosis. Smelt smøret. Sjokoladebiter smeltes på svak varme i vannbad sammen med smøret og ha i pulverkaffen.

Avkjøl litt – tilsettes eggedosisen.

Bland mel, hasselnøtter, shakemix og bakepulver og ha det i røra

Bland inn kesam til slutt

Ha røra i smurt rund form og stek ved 180 grader i ca. 30 -40 min

Sjokoladekrem:

2 dl kremfløte ( jeg bruker soyacreem – 35%  – da må du ha i en dråpe sitron for å kunne piske den stiv )

2 ss Formula 1 sjokolade shakemix

1 ss fruktose

Piskes og smøres som fyll  i kaka etter at den er avkjølt og delt i tre.

Vaniljekrem

1 dl kremfløte ( jeg bruker soyacreem – 35%  – da må du ha i en dråpe sitron for å kunne piske den stiv )

1 ss Formula 1 vanilje – shakemix

1 ss fruktose

Piskes og smøres på toppen av kaka. Pynt deretter med masse friske jordbær

Delfiakake / Sjokolade muffins – som mellom-måltid

Delfiakake med mørk sjokolade

SHAKEMUFFINS m/CAPPUCCINO- eller SJOKOLADESHAKE, eller annen smak

350 g Shake Mix, Sjokolade eller Cappuccino

250 g kokosfett (Cocosa/helsekostbutikk)

250 g mørk sjokolade 70 % – 86 % kakaosjokolade,

smeltes ved lav varme evt. i vannbad. Kan med fordel være melkefri.

6 egg piskes til eggedosis sammen med

10-15 dråper Stevia, ev. 2 ts F.O.S. (helsekostbutikk), ev. 2 gode ts agavesirup www.sanabona.no

Grovhakkes, evt. kjøres i en foodprosessor

150 g mandler

100 g valnøtter

50 g aprikoser

Revet skall av 1 appelsin/sitron, (gjerne økologisk) peppermyntedråper eller annen smak – ditt valg.

Avkjøl sjokoladeblandingen og tøm den gradvis over i eggedosisen mens miksmasteren går.

Rør forsiktig inn Shake Mix’en og bland inn de hakkede mandlene, nøttene og aprikosene, samt appelsinskallet.

Ha massen i muffinsformer som settes i fryseren. Røren er ”tørr” og has i muffins-formene med en skje.

Bruk en gramvekt og vei 40 gr. i hver muffinsform. Sett formene på et brett, og sett brettet i fryseren så fort som mulig. Når muffinsene er frosne puttes de i en pose og du har et godt og velsmakende måltid lett tilgjengelig.

NB! Skal ikke stekes.

Kan altså brukes som mellommåltid eller et helt måltid – er helt balansert i forhold til blodsukkeret J.

Vafler / eller små lapper med vanilje shake

Store havregryn kjøres i blender til mel

Ta 5 egg i en bolle, tilsett havregrynmel til det blir tykt.

tilsett 1-2 ts kardemomme

tilsett havremelk eller soyamelk til det blir litt tynnere

4 ss vaniljeshake

Denne røren kan legges med ss på stekepanne på SVAK varme ( har du en plate som går til 12, stek de på 5 ) Stekes i MEIERISMØR –

De kan også helles i vaffeljern og stekes som vafler

De blir tykke og sveller -så kunsten er lang steketid på svak varme

Kan fryses og tas opp og legges rett i matbokser osv, eller varmes i stekeovnen på varmluft. Er nydelig også som kveldsmat, kaffekos osv.

Alternativ til shake-lunch

Grace musli, med bær, havremelk og vaniljeshake

ta frosne blåbær og frosne bringebær i en dyp tallerken

Hell på kokende vann fra te koker

Bruk en lavkarbo musli uten sukker ( F.eks. GRACE ) eller havregryn og hell over det kokende vannet

Ta på litt havremelk eller soyamelk så det blir lunket og litt tynt

tilsett 2-3 ss vaniljeshake og rør sakte rundt

Nydelig lunch – Nytes med 1 kopp Original Urtete

PESTO OG LINSESUPPE:

 

 

Pesto og kyllingsuppe

 

 

linse / pesto suppe, jeg ramser opp ingrediensene, jeg måler ikke helt nøyaktig når jeg lager mat, men dette er til en stor gryte, kanskje 8 liter eller noe sånt, vi bruker å ha mat i 2 dager , eller når vi har gjester og i tillegg så fryser jeg ned en stor bolle, så jeg har et par middager en gang til.

 

4 gulrot

4 løk

4 purreløk

2 hele hvitløk

2 fenikkel

2 dl olivenolje ( ca )

2 squash( gjerne en grønn og en gul )

sellerirot

salt / pepper

grønnsaksbuljong eller kyllingbuljong , gjerne uten glutamat , 1 ts pr liter vann

1 pose linser, jeg kjøper mange forskjellige farger i innvandrer butikker, og blander litt av hvert

finhakket persille, gjerne bladpersille

2 glass pesto saus

kyllingbiter

parmesanost, revet og pesto og olivenolje til servering

 

Fres kyllingbitene i panna, eventuelt når jeg lager mindre porsjoner, så kjøper jeg av og til en pakke kyllingkjøttdeig, og blander salt og pepper og litt hvitløk i kjøttdeigen, og bare lager «boller» med te-skje som jeg hiver rett i suppen og koker med helt på slutten, trenger kort koketid

 

Hakk alle grønnsakene og kok opp med buljong, start med 3-4 liter og tilpass etter som hvor tynn /tykk du vil ha suppa

linsene trenger ca. 20 min koketid, så ha de oppi etter at grønnsakene er halv.kokte

ha oppi kyllingbiter, pesto, olivenolje, urter på slutten

veldig enkelt , ferdig når grønnsaker og linser er myke

Når du serverer, så skal det en ss pesto midt i tallerken , så heller du oliven olje over suppa, og så har du på revet parmesan

Server gjerne med ristet brød med hvitløk,flattbrød,  eller jeg bruker Vita hjertego’ grove rundtstykker

ENDELIG! Hjemmelagd, SUNT pålegg!

Sjokoladepålegg er en favoritt hos både barn og voksne. Har du prøvd å lage det selv?

Spiser man Herbalife seriøst fjernes sug etter søtt, og sjokoladepålegg velges gjerne bort når en sunn livsstil leves. Rett og slett fordi man er fylt opp med det som trengs av vitaminer og mineraler. Men smaken av sjokolade er uten tvil veldig god, og nå kan du kombinere godt med sunt!

Det er jo så godt med sjokoladepålegg på brødskiva!! Oppskriften er her:

2 dl soyamelk
1 god ss soyakrem
6 toppede ss Formula 1 Shakemix med sjokoladesmak

Miks alt sammen i en stor bolle til det får en fin konsistens. Soyakremen er ikke et must, men det gir en litt mer kremaktig konsistens.

Det smaker herlig – Ungene elsker det! Tenke seg til…

Herbalife Formula 1 SJOKOLADEPÅLEGG, verdens sunneste pålegg!

Her ser du ferdig resultat: Deilig sjokopålegg på Martas hjemmelagde proteinbrød.

Sjokoshakemuffins

av Trude Svenning Stokke den 24. september 2010 kl. 11:31

6 egg

4-5 ss fruktose

Ca 20 malte valnøtter

6 ss sjokoshakepulver

2 ss kakaopulver

2 ts bakepulver

5-6 dryss kanel

200 g Tine smør

Visp eggedosis av egg og fruktose, tøm oppi alt det tørre,  smeltet smør has i til slutt.

180 grader midt i ovnen,  ca 20 minutter.

God fordøyelse 😉